Catan | Jocul de bază

109,99 lei

Spre magazin

Toate ofertele

145 lei

Catan | Jocul de bază

vândut de Gameology

Detalii livrare

Cost

15 lei

Durată

1-2 zile

Gratuitate

>179 lei

Spre magazin

Actualizare la: 23.05.2023 13:05

Informații suplimentare

Tematică

,

Durata jocului

Număr jucători

, ,

Vârstă minimă

Componente

, , ,

Clasă

Statut

Limbă

Producător

Prezentare video

Reguli

Dat fiind faptul că regulamentul de joc pentru Catan este destul de lung, aici vom include doar câteva informații de bază despre setup-ul jocului și sistemul de punctaj. Cu toate acestea, dacă vrei să consulți regulamentul complet de joc, îl vei găsi și pe acesta (în limba română) la linkul de mai jos.

Cum pregătești jocul

Montează cadrul exterior.

Înainte de a așeza hexagoanele pentru a crea placa de joc, așează piesele de cadru exterioare. Fiecare piesă cadru are un număr mic notat pe marginile prin care se conectează la celelalte piese cadru. Leagă piesele cadru între ele potrivind numerele.

Așează hexagoanele.

Pune un hexagon aleatoriu pe interiorul cadrului, astfel încât marginile acestuia să atingă cadrul mării. Continuă să așezi hexagoanele selectate aleatoriu în sensul acelor de ceasornic până când ai ajuns în centru și toate hexagoanele sunt în interiorul cadrului. Poți să așezi hexagonul deșertului pe o margine exterioară, departe de orice porturi comerciale, pentru a ușura jocul puțin sau îl poți plasa în centru pentru un joc mai dificil. O variantă interesantă a acestui mod de a plasa hexagoanele este de a le așeza pe toate cu fața în jos, acestea putând fi întoarse în sus doar atunci când cineva plasează un drum sau o așezare pe ele.

Plasează jetoanele cu numere.

Fiecare jeton are o literă mică deasupra numărului său. Așează jetonul cu litera „A” pe unul dintre hex-urile de pe margine, pune jetonul cu litera „B” în dreapta primului jeton plasat și continuă să pui jetoanele în ordine alfabetică în sensul acelor de ceasornic până la ai ajuns în centru. Toate hexagoanele ar trebui să aibă acum un jeton. Aceste numere determină cât de frecvent vor acorda hexagoanele respective resurse jucătorilor care le stăpânesc. Nu așezați un număr pe hexagonul cu deșert. Poți, de asemenea, să plasezi jetoane la întâmplare fără să acorzi atenție literelor, dar acest lucru va face jocul mai dificil.

Cum câștigi la Catan | Jocul de bază

Obiectivul în jocul Catan este să fii primul care obține 10 puncte de victorie. Punctele sunt obținute prin structuri de construcție, cumpărând cartonașe de dezvoltare și câștigând cărți de realizări, cum ar fi „Drumul cel mai lung” sau „Armata cea mai mare”. Fiecare așezare valorează un punct de victorie și fiecare oraș valorează două puncte de victorie. Fiecare cartonaș „Victory Point” valorează un punct de victorie. Fiecare carte specială de realizări valorează două puncte de victorie. Cartea „Cel mai lung drum” va fi acordată primei persoane care reușește să construiască cu succes un drum continuu format din cinci piese de drumuri. Cartea va schimba mâinile ori de câte ori un alt jucător depășește numărul continuu de piese de drumuri al deținătorului de cărți. Cartea „Cea mai mare armată” va fi acordată primei persoane care va juca trei cărți „Cavaler”. Cartea va schimba mâinile ori de câte ori un jucător joacă mai multe cărți „Cavaler” decât deținătorul cărții „Armata cea mai mare”.

Regulament Catan | Jocul de bază

Document în limba română (link extern)

Deschide

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Catan | Jocul de bază”

Produse similare