Catan | Zorii civilizației umane

Indisponibil

Toate ofertele

Informații suplimentare

Tematică

,

Durata jocului

Număr jucători

,

Vârstă minimă

Componente

, , , , , ,

Clasă

Statut

Limbă

Producător

Prezentare video

Reguli

Cum se joacă Catan | Zorii civilizației umane

Spre deosebire de jocul clasic Catan, în versiunea Catan | Zorii civilizației umane, tabla de joc este fixă, precum și majoritatea numerelor de pe hartă. Jucătorii pornesc din Africa și de acolo încep cucerirea întregii lumi, adunând cele 4 resurse disponibile, adaptându-se prin dezvoltare culturală și tehnologică.

Vei începe jocul cu 2 tabere și 1 explorator. În primă fază te vei putea deplasa  de la 1 până la 3 spații, insă poți dezvolta scala de progres a hranei pentru a putea deplasa exploratorul până la 7 spații.

Tura fiecărui jucător are 2 faze. În prima fază, se acordă resurse tuturor jucătorilor conform numerelor afișate pe zarurile aruncate de jucătorul al cărui rând este. În faza a doua, jucătorul poate face mai multe acțiuni, precum amplasare și/sau mutarea exploratorilor, plasarea unei tabere pe locul unui explorator, schimburi de resurse cu banca sau cu ceilalți jucători sau avansarea pe scalele de progres.

Cum câștigi la Catan | Zorii civilizației umane

În mod similar cu jocul clasic, în Catan | Zorii civilizației umane scopul fiecărui jucător este să ajungă primul la un total de 10 puncte de victorie. Atingerea acestei ținte se poate face prin mai multe metode decât în jocul clasic, ceea ce face din Catan | Zorii civilizației umane un joc mult mai antrenant.

Jucătorii obțin puncte de victorie pentru fiecare tabără nou amplasată după începerea jocului. Prin amplasarea de tabere și colectarea jetoanelor de din toate cele 4 culori, se obține titlul de Culegător care înseamnă 1 punct de victori. Primul jucător care realizează acest lucru este Cel mai rapid Culegător și primește 2 puncte de victorie. Jucătorul care ajunge primul la nivelul 4 al unei scale de progres obține un punct de victorie. Cine joacă primul 2 jetoane Descoperire primește titlul de Cel mai de succes vânător, care valoarează 1 punct de victorie. Acest titlu va fi transferat în permanență jucătorului care care jucate cele mai multe jetoane Descoperire.

Jocul se încheie când primul jucător ajunge la 10 puncte de victorie.

Regulament Catan | Zorii civilizației umane

Document în limba engleză (format .pdf, link extern)  Deschide

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Catan | Zorii civilizației umane”

Produse similare