Petanque | Set 6 bile metalice

Categorie:

Indisponibil

Toate ofertele

Informații suplimentare

Tematică

,

Durata jocului

Număr jucători

, , , , , , ,

Vârstă minimă

Componente

Clasă

Statut

Prezentare video

Reguli

Cum se joacă Petanque

Scopul jocului Petanque este de a arunca bilele de oțel cât mai aproape de bila albă, în timp ce încerci să lovești bilele rivale pentru a le muta într-un alt punct. Pentru a începe jocul, o monedă este aruncată pentru a decide care echipă va începe. Când selectezi echipele, este bine să te asiguri că există un amestec de jucători de toate vârstele și abilitățile. 

Primul jucător sau echipă decide poziția de aruncare. Este recomandat ca punctul să fie marcat și poți face asta cu ajutorul sforii incluse în pachet. Jucătorul care a marcat punctul aruncă apoi mica bilă albă, care este adesea numită jack sau cochonnet. Dacă bila albă nu aterizează într-o poziție adecvată, trebuie să fie aruncată din nou până se întâmplă acest lucru. Primul jucător aruncă apoi o bilă de oțel, din aceeași poziție, spre bila albă urmărind se apropie cât mai mult posibil de aceasta. Apoi adversarul pășește în același loc și încearcă să plaseze o bilă de oțel mai aproape de bila albă decât rivalul său sau să scoată bila aruncată de acesta din drum.

Cum câștigi la Petanque

Trebuie să arunci într-un 1 minut de la începerea turei. Se spune că bila cea mai apropiată de bila albă „ține punct”. Jucătorul sau echipa care nu „ține” continuă să arunce până când plasează o bilă mai aproape de bila albă, etc. Jucătorii din aceeași echipă nu trebuie să facă aruncări alternative, dar jucătorii trebuie să joace întotdeauna propriile lor bile.

Atunci când un jucător sau o echipă nu mai are bile pe care să le joace, jucătorul sau cealaltă echipă trebuie apoi să arunce bilele rămase și să încerce să se plaseze cât mai aproape de bila albă. Câștigătorul unei runde devine primul jucător al următoarei, pornind de la poziția finală a bilei albe din runda precedentă.

În fiecare rundă, jucătorul sau echipa cu bila plasată cel mai aproape de bila albă câștigă jocul. Aceștia marchează un punct pentru fiecare dintre bilele lor care sunt mai apropiate de bila albă decât cea mai apropiata bilă aparținând unui rival. Scorul maxim pentru un joc de doi jucători pe parcursul unei runde este de patru puncte (dacă toate bilele unei echipe sunt mai aproape de bila albă decât oricare dintre cele aparținând adversarilor). Un joc întreg este câștigat marcând 13 puncte (necesitând cel puțin patru runde).

Regulament Petanque

Document în limba engleză (link extern)

Deschide

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Petanque | Set 6 bile metalice”