Din ce în ce mai multe persoane așteaptă cu nerăbdare Halloween-ul și ocazia de a se costuma în moduri creative. Ideea costumului de Halloween a prins rapid în România, însă nu și activitatea tradițională din această sărbătoare: celebrul trick or treat, care, oricum, este mai degrabă potrivit pentru copii. Din fericire, te poți bucura la orice vârstă de atmosfera Halloween-ului, dacă ai la dispoziție jocul de societate potrivit.

Atunci când cauți activități de Halloween, e greu să găsești ceva mai potrivit decât un board game tematic. În funcție de jocul ales, te poți distra cu prietenii sau familia, în cuplu sau într-un grup numeros, cu veterani ai jocurilor sau cu începători. Ca să te bucuri de o atmosferă specifică sărbătorii, e bine să alegi cu grijă un joc de Halloween și să eviți board game-urile generice.

Sursa: Viktorija Grachkova / Dribble

Un joc de Halloween poate fi ales după tematica sa; poți opta pentru board games cu temă horror, dar și cele cu mister sau crime pot fi potrivite. Personajele și rolurile contează, de asemenea; orice joc cu fantome, vrăjitoare, zombie, vârcolaci sau monștri poate fi un joc excelent pentru Halloween.

Mysterium

Acțiunea jocului are loc într-o casă bântuită – ce poate fi mai potrivit pentru Halloween? Mysterium este un joc cooperativ, în care trebuie să faci echipă cu restul jucătorilor pentru a găsi criminalul. Un joc de Halloween versatil, Mysterium poate fi potrivit atât pentru întâlnirile cu prietenii, cât și pentru serile în familie. Chiar dacă există fantome, o casă bântuită și un cadavru, jocul în sine nu este înfricoșător, ci mai degrabă misterios, axat pe deslușirea indiciilor.

Povești întunecate

Dacă preferi un joc mai horror, dar nu vrei să întinzi o masă plină de componente și figurine, Povești întunecate este jocul perfect pentru Halloween. Un joc de conversație plin de crime, violență și întâmplări macabre, Povești întunecate este potrivit pentru jucătorii cu vârste peste 14 ani.

Exit | Catacombele groazei

Dacă vrei să ai o experiență unică, atunci e o idee bună să optezi pentru un joc din seria Exit, deoarece pot fi jucate o singură dată. Variația Catacombele groazei are o atmosferă potrivită pentru Halloween, având în centrul său tenebroasele catacombe din Paris.

Broom Service

Broom service este un joc simpatic cu vrăjitoare, în care jucătorii livrează poțiuni într-un tărâm magic. La fiecare tură, va trebui să alegi dintre acțiunea curajoasă și cea lașă, un detaliu foarte potrivit pentru un joc de Halloween.

Cluedo | Dracula

Un joc cu mister, crime și vampiri, Cluedo | Dracula este un joc perfect pentru Halloween, care poate fi jucat în cel puțin 2 și cel mult 6 persoane. Descoperă autorul crimei de la Bran și află dacă Dracula a renăscut. 

Operation | Zombie

Un joc cu zombie nu putea să lipsească dintr-o listă cu jocuri de Halloween. Clasicul joc Operation vine într-o variantă cu Zombie, care are un design mai degrabă haios decât înspăimântător. Având în vedere că este un joc scurt, cu maxim 3 jucători, îl puteți face mai distractiv jucând pe pedepse.

Exploding Kittens

Un joc de Halloween nu trebuie să fie obligatoriu horror sau plin de mister. Poți opta și pentru un joc amuzant și dinamic, așa cum e Exploding Kittens. Încearcă să eviți cartea cu pisici care explodează – dacă poți!

Cufărul Petrecerii

Dacă plănuiești să te strângi cu mulți prietenii de Halloween, atunci majoritatea jocurilor tematice sunt nepotrivite, deoarece ar exclude inevitabil cel puțin câteva persoane. Dacă vrei un joc distractiv care să poată fi jucat indiferent de numărul de invitați, atunci Cufărul petrecerii poate fi opțiunea potrivită – atât timp cât vă surâde ideea de drinking game.

Risk | The Walking Dead

Preferi jocurile de strategie? Atunci te poți orienta către o variație a unui joc de strategie: Risk | The Walking Dead. Ideal pentru fanii serialului The Walking Dead, acest board game este totodată foarte potrivit pentru o seară de Halloween competitivă, petrecută între prieteni.

Jocuri de Halloween, comparate

Tematică Durată Jucători Componente
Broom Service Deducție și Fantastic 30-60 min. și 1-2 ore 2, 3, 4, și 5 Cărți, Cartonașe, Figurine, Jetoane, și Tablă de joc
Cluedo | Dracula Deducție, Fantastic, și Mister 0-30 min. și 30-60 min. 2, 3, 4, 5, și 6 Cartonașe, Piese, Pioni, Tablă de joc, și Zaruri
Cufărul Petrecerii De băut, Petrecere, și Umor 30-60 min. 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, și 17+ Cărți, Mingi, și Pahare
Exit | Catacombele groazei Deducție, Horror, și Mister 2-3 ore și peste 3 ore 1 (solo), 2, 3, și 4 Cărți, Cartonașe, Discuri, Figurine, Piese, și Suporturi
Exploding Kittens Deducție, Petrecere, și Umor 0-30 min. 2, 3, 4, și 5 Cărți
Mysterium Cooperare, Crimă, Horror, și Mister 30-60 min. 2, 3, 4, 5, 6, și 7 Cărți, Cartonașe, Clepsidră, Figurine, Jetoane, Marcatori, Piese, și Tablă de joc
Operation | Zombie Horror, Întrecere, și Umor 0-30 min. 1 (solo), 2, și 3 Cartonașe, Mecanism, și Piese
Povești întunecate Horror și Mister 12 Cartonașe
Risk | The Walking Dead Cucerire, Dezvoltare, Horror, și Război 1-2 ore 2, 3, 4, și 5 Cărți, Cartonașe, Figurine, Jetoane, Tablă de joc, și Zaruri

Lasă un răspuns