• Post author:
  • Post category:Liste și topuri
  • Post comments:0 Comments
  • Post last modified:8 noiembrie 2022
  • Reading time:9 mins read

Hogwarts, Aleea Diagon, Hogsmeade, Platforma 9¾ – pentru mulți nu au nicio însemnătate, însă pentru fanii Harry Potter sunt doar câteva din piesele care compun un univers fascinant. Magia cărților și filmelor a fost „împrumutată” pentru board game-uri foarte diverse, de la jocuri de colaborare, la jocuri de întrecere, de la jocuri de deducție, la jocuri de memorie.

Uite selecția noastră de board game-uri inspirate din cărțile și filmele Harry Potter:

Cluedo | Harry Potter

E destul de improbabil să fii pasionat de universul ficțional Harry Potter și să rămâi indiferent la mistere. În acest joc, va trebui să te folosești de logică ca să rezolvi misterul, într-un mod foarte similar cu un joc clasic de Cluedo. Jocul este destul de rapid și simplu de parcurs, însă atmosfera creată este una deosebită pentru orice fan Harry Potter. Un jucător a comparat tabla de joc cu unul din obiectele fantastice care a captivat fanii: „E ca și cum te uiți la harta lui Marauder. Ușile se deschid și se închid când arunci zarul, evenimente nefericite pot reduce punctele casei, iar personajele pot câștiga aliați pe măsură ce jocul progresează.”

Harry Potter Hogwarts Battle

Povestea Harry Potter nu este doar despre concurență (dintre casele din Hogwarts sau dintre bine și rău), ci și despre colaborare, camaraderie și prietenie. În acest joc, vei avea ocazia să faci echipă cu unul, doi sau trei prieteni și să jucați rolurile lui Harry, Ron, Hermione și Neville. Împreună, încercați să opriți răul de la Hogwarts, sub forma răufăcătorilor faimoși din universul Harry Potter. Jocul are o dinamică mai complexă decât altele din această listă, dar scopul este simplu: să obții împreună cu echipa ta controlul tuturor locațiilor, ceea ce îți va aduce victoria. De obicei, un joc durează între 30 de minute și o oră.

Trivial Pursuit | Harry Potter

Crezi că știi totul despre lumea creată de J.K. Rowlings? Încearcă un joc de trivia diferit, în care te întreci în cunoștințe despre lumea magiei cu prietenii tăi. Aveți la dispoziție 600 de întrebări și 100 de cartonașe ca să stabiliți cine cunoaște cel mai bine universul Harry Potter. Există șase categorii: The Dark Arts, Hogwarts, Magical Spells and Potions, Magical Objects, Magical People, Animals and Magical Creatures.

Dificultatea întrebărilor variază mult, astfel încât să poată juca cu ușurință și persoane mai puțin avansate în Harry Potter-ism. Uite două întrebări ca să îți faci o idee: How does Harry catch his first Snitch? What potion do the students have to brew to win a vial of Felix Felicis?

Trivial Pursuit | Harry Potter Ultimate

Primul joc Trivial Pursuit Harry Potter a fost suficient de apreciat încât să se justifice un joc suplimentar. Varianta Ultimate conține însă 1800 de noi întrebări grupate în șase categorii: Objects & Artifacts, Death Eaters & The Dark Arts, Animals, Magical Creatures & Magical Beings, Ghosts & Muggles, Other Locations & Transportation, Spells, Potions & Other Magic. Un jucător scrie despre Trivial Pursuit Harry Potter Ultimate că „Întrebările sunt grozave, dar trebuie să cunoști bine lumea vrăjitorilor pentru a juca. Joc de bună calitate, cu depozitare pentru toate piesele.”

Lexicon-Go! | Harry Potter

Poate semăna cu Scrabble când vine vorba de piese, însă la Lexicon Go Harry Potter, jucătorii interacționează mult mai mult unii cu alții. Îți poți ataca adversarii care încearcă să formeze cuvinte prin adăugarea sau luarea unei piese de joc. Jocul este foarte portabil, fiind ideal pentru călătorii.

Top Trumps Match | Harry Potter

Top Trumps Match Harry Potter este un joc simplu, ideal pentru a fi jucat în familie, potrivit și pentru copii mai mici. Scopul este să potrivești unul din personajele de pe tabla de joc într-un rând de 5 și să faci asta înaintea adversarului tău.

Jocurile, comparate

Lasă un răspuns