Cameleonul

95,00 lei

Vândut de Gameology

➜ Spre magazin

Toate ofertele

95 lei

Cameleonul

vândut de Gameology

Detalii livrare

Cost

15 lei

Durată

1-2 zile

Gratuitate

>179 lei

Spre magazin

Actualizare la: 04.12.2023 16:09

Informații suplimentare

Tematică

,

Durata jocului

Vârstă minimă

Componente

, ,

Clasă

Statut

Limbă

Producător

Prezentare video

Reguli

Cum se joacă Cameleonul

Acesta e un joc de deducție și bluffing pentru toată vârstele. Fiecare rundă implică două misiuni, în funcție de natura ta, adică dacă ești cameleon sau nu.

Misiunea 1: Tu ești Cameleonul. Nimeni nu-ți cunoaște identitatea în afară de tine. Misiunea ta este să te amesteci printre ceilalți, să nu fii prins și să descoperi Cuvântul Secret.

Misiunea 2: Nu ești cameleonul. Încearcă să afli cine este cameleonul fără a da în vileag Cuvântul Secret.
La începutul rundei, fiecare jucător primește o carte care le spune dacă este cameleonul sau dacă vânează cameleonul. Două zaruri sunt aruncate și acest lucru oferă tuturor (cu excepția Cameleonului) coordonatele unui anumit cuvânt de pe un cartonaș de subiect – acesta este Cuvântul Secret pentru rundă. Fiecare cartonaș de subiect conține 16 cuvinte înrudite (de exemplu, țări, cărți, mâncare etc.). Fiecare jucător trebuie să rostească acum un cuvânt legat de Cuvântul Secret. Cameleonul poate face doar o presupunere pe baza celor 16 cuvinte din fața lor. Obiectul jocului este de a demasca cameleonul fără a da de gol cuvântul secret. Dacă ești Cameleonul, atunci misiunea ta este să te amesteci printre ceilalți jucători, să eviți detectarea și să descoperi Cuvântul Secret. Dealerul întoarce un cartonaș de subiect pentru ca toți să îl vadă și aruncă zarul galben și albastru. Cele două numere de pe zar îi conduc pe toată jucătorii (cu excepția cameleonul) către o coordonată secretă înscrisă pe cardul lor de cod. Această coordonată este apoi utilizată pentru a localiza Cuvântul Secret pe cardul subiect din fața lor.

Cum câștigi la Cameleonul

Cameleonul trebuie să se prefacă că joacă împreună cu ceilalți. Când este gata, fiecare jucător își spune cuvântul fără ezitare sau întrerupere, mișcându-se în sensul acelor de ceasornic în jurul mesei. Dacă un alt jucător spune cuvântul pe care urma să-l spui, îl poți repeta. Alege cu înțelepciune! Dacă cuvântul tău este prea evident, cameleonul ar putea descoperi cuvântul secret. Dacă este prea criptic, oamenii ar putea începe să creadă că tu ești cameleonul. Odată ce toată lumea și-a spus cuvântul, începeți să dezbateți identitatea cameleonului. Aici trebuie să îți canalizezi avocatul interior și să găsești găuri în argumentele celuilalt. După câteva minute, toată lumea votează arătând spre persoana despre care cred că este cameleonul.

Jucătorul cu cele mai multe voturi trebuie acum să-și predea cartea. Dacă doi jucători primesc un număr egal de voturi, dealerul pentru runda respectivă are votul decisiv. Dacă este un cartonaș de cod, ați acuzat jucătorul greșit și Cameleonul a scăpat. Dacă este vorba despre un cartonaș de cameleon, atunci ați încurcat cu succes cameleonul. dar încă nu s-a terminat. Cameleonul mai poate încerca să ghicească cuvântul secret. Dacă ghicește bine, scapă. Cameleonul pentru runda respectivă trecută devine acum dealerul pentru următoarea. Este timpul să urmărim din nou acel cameleon evaziv. Când Cameleonul este prins și nu ghicește Cuvântul Secret, restul jucătorilor obțin câte 2 puncte. Când Cameleonul scapă, obține 2 puncte. Când Cameleonul este prins, dar ghicește Cuvântul Secret, obține 1 punct. Primul jucător care ajunge la 5 puncte câștigă jocul.

Regulament Cameleonul

Document în limba engleză (link extern)

Deschide

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cameleonul”