Carcassonne

Categorie: Etichetă:

81,99 lei

Vândut de Elefant

➜ Spre magazin

Toate ofertele

109 lei

Carcassonne

vândut de Gameology

Detalii livrare

Cost

15 lei

Durată

1-2 zile

Gratuitate

>179 lei

Spre magazin

Actualizare la: 23.05.2023 13:05

166,6 lei

Carcassonne

vândut de beKid

Detalii livrare

Cost

17.99 lei

Durată

1-5 zile

Gratuitate

Spre magazin

Actualizare la: 23.05.2023 13:05

Informații suplimentare

Tematică

Durata jocului

Număr jucători

, , ,

Vârstă minimă

Componente

,

Clasă

Statut

Limbă

Producător

Prezentare video

Reguli

Cum se joacă Carcassonne

Tabla de joc este un peisaj medieval construit de jucători pe măsură ce jocul progresează. Jocul începe cu o singură plăcuță de teren așezată cu fața în sus și 71 de alte plăcuțe amestecat cu fața în jos pentru ca jucătorii să tragă din ele. La fiecare tură, un jucător trage o nouă plăcuță de teren și o așază adiacent față de plăcuțele deja plasate cu fața în sus. Noua plăcuță trebuie plasată într-un mod care să extindă caracteristicile de pe țiglele pe care le atinge: drumurile trebuie să se conecteze la drumuri, câmpurile la câmpuri și orașele la orașe.

După plasarea fiecărei plăcuțe noi, jucătorul poate opta pentru plasarea unui pion (numit și „meeple”) pe o figură a plăcuței nou plasate. Jucătorul nu poate utiliza un meeple pentru a revendica o figură a plăcuței care extinde sau conectează figuri deja revendicate de un alt jucător. Cu toate acestea, este posibil ca figurile revendicate de jucătorii opuși să devină „împărtășite” de plasarea ulterioară a plăcuțelor care le leagă. De exemplu, două plăcuțe de câmp separate (fiecare cu un meeple) pot deveni conectate la un singur câmp de o altă plăcuță. Jocul se încheie când a fost plasată ultima plăcuță.

Cum câștigi la Carcassonne

În timpul turelor jucătorilor, orașele, mânăstirile și drumurile (dar nu câmpurile) sunt punctate atunci când sunt finalizate – orașele și drumurile când sunt finalizate (adică nu conțin margini neterminate din care pot fi extinse), mânăstirile atunci când sunt înconjurate de opt plăcuțe, iar drumurile când nu mai pot fi extinse. La sfârșitul jocului, când nu au mai rămas plăcuțe, toate figurile incomplete sunt marcate. Punctele sunt acordate jucătorilor cu cei mai mulți meepeli pe o figură, fie că e vorba de un oraș, un drum sau un câmp.

Dacă există o egalitate la numărul de meeple plasați pe orice figură dată, toți jucătorii conectați primesc numărul complet de puncte. În general (vezi tabelul), se acordă puncte pentru numărul de plăci acoperite de o figură; mânăstirile obțin puncte pentru plăcuțele vecine; câmpurile obțin puncte în funcție de numărul de orașe completate cu care se află în contact, drumurile pentru numărul de secțiuni. După ce o figură este punctată, toți meeple-ii din figura respectivă sunt returnați proprietarilor lor.

Regulament Carcassonne

Document în limba engleză (link extern)

Deschide

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Carcassonne”