Catan | Jocul de cărți

Categorie: Etichetă:

42,00 lei

Vândut de Librarie.net

➜ Spre magazin

Toate ofertele

Informații suplimentare

Tematică

, ,

Durata jocului

Număr jucători

, ,

Vârstă minimă

Componente

Clasă

Statut

Limbă

Producător

Prezentare video

Reguli

Cum se joacă Catan | Jocul de cărți

Jocul de cărți Catan are doar o ușoară asemănare cu The Settlers of Catan, jocul original din seria Catan. Există șase resurse: lână, lemn, cărămizi, cereale, minereuri și aur. Înainte de a începe jocul, jucătorii primesc șase cărți pătrate care arată resursele, cu un număr de zar diferit pe fiecare carte. În plus, jucătorii încep jocul cu două cărți de sat și o carte de drum care le conectează. Există stive de cărți cu mai multe drumuri și sate, precum și orașe, ce pot fi cumpărate în timpul jocului. Cu fiecare sat sau oraș nou vin și două cărți de resurse noi. Satele și orașele dau puncte de victorie. Când se aruncă zarul cu numere, în loc să adune mai multe cărți, jucătorii rotesc cartea corespunzătoare cu 90 de grade pentru a câștiga încă una din resursele respective. Există, de asemenea, un zar de evenimente, mai multe rezultate posibile:

  • o recompensă pentru jucătorul cu mai multe puncte de cavaler sau mai multe puncte de „moară de vânt” (o imagine a morii de vânt pe unele cărți),
  • o resursă bonus,
  • un atac dacă un jucător are prea multe resurse 
  • unul dintre cele șase evenimente speciale – război civil, conflict, maestru constructor, ciumă, an productiv sau progres.

Cum câștigi la Catan | Jocul de cărți

Există 62 de cărți de expansiune în șase stive în centrul mesei. Înainte de a începe jocul, jucătorii aleg o stivă, o parcurg și aleg trei cărți pe care să le țină în mâini. Patruzeci și două dintre cărțile de expansiune necesită resurse de cheltuieli pentru a fi puse în joc, obținând îmbunătățiri civice sau cavaleri. Fiecare îmbunătățire civică are o funcție utilă, adaugă puncte de victorie sau ambele. Douăzeci dintre cărți sunt acțiuni de care beneficiază unul dintre jucători sau care îi dăunează celuilalt. După ce un jucător plătește pentru a pune o carte jos sau folosește o carte de acțiune, el trage orbește un înlocuitor. Cărțile nedorite sau inutilizabile pot fi tranzacționate în viitoare rânduri. Unele dintre cărți au steaguri pe ele, indicând puncte de victorie. Cine ajunge primul la douăsprezece puncte de victorie câștigă jocul!

Regulament Catan | Jocul de cărți

Document în limba engleză (link extern)

Deschide

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Catan | Jocul de cărți”