Civilization | A New Dawn

Indisponibil

Toate ofertele

Informații suplimentare

Tematică

, ,

Durata jocului

Număr jucători

, ,

Vârstă minimă

Componente

, , , , ,

Clasă

Statut

Limbă

Producător

Prezentare video

Reguli

Cum se joacă Civilization: A New Dawn

Civilization: A New Dawn este un joc de masă de strategie în care doi până la patru jucători acționează în calitate de conducători ai celor mai memorabile imperii ale istoriei. Pe parcursul jocului, jucătorii își vor extinde domeniile, vor obține noi tehnologii și vor construi multe dintre cele mai mari minuni ale umanității. La final, o națiune se va ridica deasupra tuturor celorlalte pentru a-și lăsa amprenta asupra istoriei. Acest joc prezintă jucătorilor o țară nedescoperită de cucerit, construită din plăcuțe de hartă frumos ilustrate. Cuceritorii vor construi și popula harta cu barbari, resurse naturale și state-oraș, apoi vor planifica modul în care vor contura această lume în conformitate cu viziunea lor. Obiectivele lor exacte se schimbă însă cu fiecare joc. Obiectivele sunt detaliate pe cărțile de victorie, dintre care trei sunt întocmite în timpul înființării. Jucătorii se întrec pentru a fi primii care duc la bun sfârșit obiectivele de pe fiecare dintre aceste cărți de victorie, răspândindu-se în întreaga lume și asigurând locul civilizației lor în poziția de cea mai mare putere mondială.

Cum câștigi la Civilization: A New Dawn

Începând cu o civilizație compusă dintr-un singur, umil orășel, lipsit chiar și de cele mai rudimentare invenții, fiecare jucător încearcă să-și dezvolte poporul construind noi orașe și îmbunătățindu-le, cercetând noi tehnologii și dezvoltându-le, elevând

cultura civilizației lor și recoltarea resurselor valoroase. Pe măsură ce jucătorii creează noi orașe și explorează lumea din jur, ei intră în contact cu civilizații mai mici, unele pașnice, altele războinice. Jucătorii pot absorbi aceste civilizații minore, obținând recompense pentru acest lucru. În cele din urmă, însă, cea mai dificilă provocare a jucătorilor este înfruntarea cu adversarii lor, pe măsură ce o civilizație ascendentă se ciocnește cu alta. Jucătorii se pot război pe câmpul de luptă, pot face înțelegeri în umbră sau se pot întrece pentru a fi primii care vor construi maiestuoasele minuni pentru a deveni civilizația dominantă pe Pământ. Fiecare jucător poate câștiga jocul  într-unul din următoarele patru moduri.

O victorie a culturii este obținută prin dedicarea orașelor artelor și prin cheltuirea punctelor de cultură obținute pentru a avansa pe calea culturii până la finalul ei. 

O victorie tehnologică este realizată prin cercetarea și dezvoltarea tehnologiei de zbor spațial. Pentru a face acest lucru, jucătorul trebuie să își construiască o piramidă tehnologică suficient de mare pentru a permite cercetarea unei tehnologii de nivel 5. 

O victorie economică se obține prin acumularea a 15 monede. Monedele reprezintă măsura puterii economice, iar câștigărea acestora face o civilizație mai eficientă. 

O victorie militară este obținută prin cucerirea capitalei unui alt jucător.

Regulament Civilization: A New Dawn

Document în limba engleză (link extern)

Deschide

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Civilization | A New Dawn”