Cyclades

Categorie: Etichetă:

Indisponibil

Toate ofertele

Informații suplimentare

Tematică

, , ,

Anul apariției

Durata jocului

Număr jucători

, , ,

Vârstă minimă

Componente

, , , , , , , , , ,

Clasă

Statut

Limbă

,

Producător

Prezentare video

Reguli

Cum se joacă Cyclades

Cyclades este un joc de licitație și control politic. Este un joc unic de război în care trebuie să încerci să câștigi favoarea zeilor pentru a putea obține controlul asupra Cicladelor, un grup de insule din Marea Egee. Există 6 zei în joc (Zeus, Poseidon, Ares, Atena și Apollo) și ar fi bine să plătești câte un omagiu fiecăruia pentru a obține favoarea zeilor. Trebuie să licitezi cu înțelepciune pentru a obține favoarea zeului potrivit la momentul potrivit și pentru a împiedica adversarii să obțină acțiunile de care au nevoie. Începi cu o armată mică, două nave și 5 pentru ofranda zeilor. Unele locuri de pe tabla de joc îți vor genera venituri pe care le poți oferi apoi zeilor, pentru a-ți crește forțele și a-ți întări imperiul. 

Cum câștigi la Cyclades

Scopul jocului este de a obține două metropole, construind o fortăreață, un port, o universitate și un templu sau prin recrutarea a 4 filozofi. Fiecare insulă are un spațiu rezervat pentru Metropolă (un pătrat roșu punctat). Există două modalități de a crea o metropolă:

Dezvoltarea economică

Un jucător care are toate cele 4 tipuri de clădiri (Port, Cetate, Templu și Universitate), chiar dacă sunt răspândite pe multe dintre insulele sale, trebuie să le elimine imediat și să le înlocuiască cu un jeton Metropolis, pe care îl plasează pe un spațiu gol pe una dintre insulele sale. Dacă nu există spații libere, jucătorul trebuie să distrugă una sau mai multe dintre clădirile sale pentru a elibera spațiul necesar pentru a-și amplasa Metropola.

Dezvoltarea culturală

Un jucător care are 4 filosofi trebuie să-i îndepărteze imediat pentru a câștiga o Metropolă. Jucătorul plasează apoi jetonul Metropolis pe un spațiu gol pe una dintre insulele sale. Dacă singurul spațiu disponibil este ocupat de clădiri, jucătorul este obligat să le distrugă pentru a-și plasa Metropola. Dacă un jucător are o singură insulă pe care deține deja o Metropolă, cei 4 filosofi ai săi sunt pur și simplu aruncați (noua Metropolă „o înlocuiește” pe cea veche).

Dezvoltarea militară

Există o a treia modalitate de a câștiga o Metropolă: cucerirea unei insule unde există deja una! O metropolă este o „super clădire” care are puterile tuturor celorlalte clădiri.

Jocul se încheie la sfârșitul unui ciclu în care cel puțin un jucător deține 2 Metropole. Jucătorul acela câștigă jocul! Dacă mai mult de un singur jucător încheie ciclul cu două Metropole, cel care are cele mai multe monede de aur va fi câștigătorul.

Regulament Cyclades

Document în limba engleză (link extern)

Deschide

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cyclades”