Caracteristici

Tematică
Anul apariției
Durata jocului
Număr jucători
Vârstă minimă
Componente
Clasă
Statut

Prezentare video

Reguli joc

Cum se joacă Kulami

Fiecare jucător alege o culoare și adună bilele care aparțin acelei culori. Cele 17 plăcuțe de lemn sunt unite la margini pentru a forma tabla de joc. De exemplu, jucătorii pot realiza:

  • o tablă de joc cu formă neregulată de maxim 10×10
  • un pătrat de 8×8

Pe rând, jucătorii își așează bilele în găurile libere de pe tablă. Prima bilă poate fi plasată oriunde pe tablă. De acolo înainte, jucătorii trebuie să respecte următoarele trei reguli atunci când își plasează bila:

  • bila poate fi așezată fie pe orizontală, fie pe verticală, în raport cu bila pe care adversarul tocmai a jucat-o.
  • bila nu poate fi plasată pe aceeași plăcuță pe care adversarul tocmai și-a jucat bila.
  • bila nu poate fi așezată pe aceeași plăcuță în care jucătorul și-a plasat bila anterioară.

Cum câștigi la Kulami

Jocul se încheie când toate bilele au fost jucate sau când un jucător nu mai poate juca următoarea bilă (adică, atât spațiile orizontale cât și cele verticale în care jucătorul trebuie să joace bila lor sunt pline, sau mutarea este interzisă de regulile jocului). Pentru a facilita numărarea punctelor, jucătorii pot demonta tabla de joc. Fiecare jucător adună plăcuțele de lemn unde predomină culoarea lor. Plăcuțele care au același număr de bile negre și roșii sunt puse deoparte și nu se mai numără.

Fiecare plăcuță marchează un număr de puncte egal cu numărul de spații pe care îl are, indiferent de câte spații au fost ocupate de bile. De exemplu, o plăcuță cu șase găuri oferă jucătorului 6 puncte; o plăcuță cu patru găuri îi oferă jucătorului 4 puncte. Jucătorul cu cele mai multe puncte acumulate câștigă jocul.

Regulament Kulami

Document în limba engleză (link extern)

 

 Deschide