Terraforming Mars

Indisponibil

Toate ofertele

Informații suplimentare

Tematică

, , , ,

Anul apariției

Durata jocului

Număr jucători

, , , ,

Vârstă minimă

Componente

, , ,

Clasă

Statut

Producător

,

Prezentare video

Reguli

Cum se joacă Terraforming Mars

În anii 2400, omenirea începe proiectul de teraformare al planetei Marte. Corporațiile gigantice, sponsorizate de Guvernul Mondial al Pământului, inițiază proiecte uriașe pentru a crește temperatura, nivelul de oxigen și pentru formarea oceanelor până când mediul devine locuibil. În Terraforming Mars, joci rolul uneia dintre acele corporații și lucrezi împreună cu celelalte în procesul de terraformare, dar concurezi pentru a obține puncte de victorie. Aceste puncte sunt acordate atât pentru contribuția ta la terraformare, cât și pentru dezvoltarea infrastructurii umane în sistemul solar și pentru alte activități merituoase.

Cum câștigi la Terraforming Mars

Jucătorii dobândesc cărți de proiect unice (din peste două sute de cărți diferite) cumpărându-le și adăugându-le la mâna lor. Proiectele (cărțile) pot reprezenta orice, de la introducerea vieții vegetale sau a animalelor, prăbușirea de asteroizi pe suprafața planetei, construirea de orașe și până la exploatarea lunilor lui Jupiter și înființarea de industrii de gaze cu efect de seră pentru a încălzi atmosfera.

Cărțile îți pot oferi bonusuri imediate, precum și creșterea producției de resurse diferite. Multe cărți au, de asemenea, cerințe specifice și devin operaționale atunci când temperatura, oxigenul sau acoperirea oceanului crește suficient. Cumpărarea cărților este costisitoare, așa că există un echilibru între cumpărarea cărților (3 megacredite per carte) și jocul efectiv al acestora (care poate costa oricât între 0 și 41 megacredite, în funcție de proiect). Proiectele standard sunt întotdeauna disponibile pentru a îți completa cărțile.

Venitul tău de bază, precum și scorul tău de bază, se bazează pe Evaluarea Terraform (începând cu 20), care crește de fiecare dată când ridici unul dintre cei trei parametri globali. Cu toate acestea, venitul tău este completat cu producția ta și obții, de asemenea, puncte din multe alte surse.

Fiecare jucător își ține evidența producției și resurselor pe panourile de jucător, iar jocul folosește șase tipuri de resurse: MegaCredits, Steel, Titanium, Plants, Energy și Heat. Pe tabla de joc, concurezi pentru cele mai bune locuri pentru plăcuțele de oraș, plăcuțele de ocean și plăcuțele de verdeață. De asemenea, concurezi pentru diferite pietre de hotar și premii care valorează multe puncte. Fiecare rundă se numește generație și constă din următoarele faze:

1) Ordinea jucătorilor se schimbă în sensul acelor de ceasornic.
2) Faza de cercetare: Toți jucătorii cumpără cărți din patru cărți extrase în mod privat.
3) Faza de acțiune: Jucătorii fac pe rând 1-2 acțiuni din aceste opțiuni: joacă o carte, revendica o piatră de hotar, finanțează un premiu, folosește un proiect standard, transformă planta în plăcuțe de verdeață (și crește oxigenul), transformă căldura într-o creștere a temperaturii și folosește acțiunea unei cărți aflate în joc. Rândurile continuă în jurul mesei (uneori mai multe ture) până când toți jucătorii trec.
4) Faza de producție: Jucătorii obțin resurse în funcție de Evaluarea Terraform și parametrii de producție.

Când cei trei parametri globali (temperatura, oxigenul, oceanul) și-au atins cu toții obiectivul, teraformarea este completă, iar jocul se termină după acea generație. Verifică Evaluarea Terraform și alțe puncte pentru a determina corporația câștigătoare!

Regulament Terraforming Mars

Document în limba engleză (link extern)

Deschide

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Terraforming Mars”